Grängesberg Sveriges största dryckeshub.

mars 18, 2013 Logistik , Produktion , Transport

Sedan den 4 mars görs alla Spendrups kundleveranser från Grängesberg. Därmed upphör plock och distribution i Tumba, där man hyrt lokaler under många år. Grängesberg blir därmed Sveriges nya dryckeshub.

Stora mängder dryck lämnar Grängesberg varje dygn efter att beställningar från exempelvis Systembolaget har hanterats av personalen vid plocket.
Spendrups vd Fredrik Spendrup konstaterar att från och med nu ska allt plock för hela landets konsumtion ske i Grängesberg och från de nybyggda och toppmoderna lokalerna i Grängesberg..
– Vi har ju kört i Grängesberg i ett år. Men det är en sak att försörja kunder i halva Sverige, nu ska det fungera för hela Sverige, säger vd Fredrik Spendrup till Dalarnas Tidning.
Bland kunderna finns Systembolaget, restauranger, dagligvaruhandel och servicehandel. Ca 60 personer är direkt sysselsatta i plocket. Sammanlagt är det
nästan 100 personer som hanterar logistiken i Grängesberg. Tidigare har det varit i genomsnitt cirka tio långtradare som lämnat Grängesberg varje dygn. Nu kommer omkring 30 långtradare att gå från bryggeriet varje dygn.

Väntar på vattenledning

I Vårbybryggeriet söder om Stockholm pågår produktionen fram till den 31 augusti i år. Därefter är all produktion förlagd till Grängesberg, med undantag för en liten del som produceras i Hällefors.
En förutsättning för framtida ökning av produktionen i Grängesberg är den nya vattenledningen från Östansbo. Enligt tidplanen ska Spendrups kunna ta ledningen i bruk vid årsskiftet 2013-2014.


Läs mer