Ny slinga Rotterdam – Göteborg – Helsingborg

Ny slinga Rotterdam – Göteborg – Helsingborg

Nu anlöper Cosco återigen Helsingborgs hamn. Foto: Helsingborgs Hamn.

Världens fjärde största containerrederi Cosco kommer från slutet av juni återigen att anlöpa Helsingborgs hamn med en regelbunden feederservice.

En gång i veckan anlöper Coscosfeederfartyg Bjorg Helsingborg. Ett glädjebesked för såväl hamnen som kunder med transportbehov till och från den svenska marknaden.

– Det är glädjande att Cosco återinför sina egna feeder-anlöp i Helsingborg. Slingan Cosco kommeratt gå på är Rotterdam-Göteborg-Helsingborg. De kommer fortsättningsvis anlöpa på fredagar och vi ser fram mot ett förnyat och bra samarbete, kommenterar Nicklas Romell, försäljnings- och marknadschef för Helsingborgs hamn.

– Vi har lyckats erbjuda ett anlöpsfönster som passar i deras fartygs scheman och det tillsammans med bra hantering nämns bland annat som anledning till att de kommer tillbaka.

Anlöpet med Bjorg kommer att ha sitt “fönster” mellan fredag kl. 06.00 och lördag kl. 06.00. Containerfartyget Bjorg är 134 meter långt, byggt 2001 och har 11 265 hästkrafter. Det är ett av Coscos över 300 containerfartyg världen över som årligen transporterar över 1,5 miljoner TEU över världshaven.

– Efter att ha justerat vår slinga har vi nu möjliggjort ett anlöp i Helsingborg. En viktig satsning som hjälper Cosco att expandera på den svenska marknaden, kommenterar Erik Eriksen, Director/Partner Cosco Shipping Lines Sweden.