Bring kör läkemedel åt Tamro

januari 13, 2015 Logistik , Transport

Bring blir läkemedelsdistributören Tamros nya transportpartner och ska leverera temperaturkänsliga läkemedel till ca 450 apotek i Mälardalen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Med start i februari distribuerar Bring Frigo temperaturkontrollerade läkemedel från Tamros anläggning i södra Stockholm till öppenvårdsapotek och sjukhusapotek i Stockholm, Mälardalen, Örebro och Uppland.

– Produkterna måste hållas i rätt temperatur hela vägen till apotek. Det känns tryggt att samarbeta med en transportpartner med så lång erfarenhet och dokumenterad kvalitet i sin verksamhet, kommenterar Berndt Andersson, transport- och inköpschef på Tamro.

Läkemedel ställer höga krav på säker hantering och rätt temperatur. Transporterna kommer att följa regelverket för läkemedelstransporter (GDP). Bl a kommer transporterna temperaturkontrolleras och enbart läkemedel och andra sjukvårds- och hälsoprodukter kommer att fraktas i bilarna.

– Vi kommer att hantera leveranserna med samma varsamhet och omsorg som alltid. Rätt temperatur är avgörande för att medicinerna ska kunna hjälpa patienter att bli friska. Med god leveransprecision och hög kvalitet i alla led, bidrar vi till detta, kommenterar Håkan Nilsson, vd på Bring Frigo.

Tamro är tillsammans med Oriola en av de två dominerande läkemedelsdistributörerna i Sverige.