Anders Johansson lämnar Stendörren för Verdion

april 9, 2024 Arbetsmarknad , Logistik
Anders Johansson lämnar Stendörren för Verdion

Verdion stärker sin nordiska verksamhet med utnämningen av Anders Johansson till chef för Leasing – Sverige.

 

I denna nya roll på Verdion är Anders ansvarig för att leda företagets uthyrningsverksamhet, utveckla och förlänga strategiska relationer inom bostadsmarknaden och identifiera nya möjligheter över hela landet. Han är baserad på Verdions Stockholmskontor.

Anders har över 15 års erfarenhet av fastighetsuthyrning, utveckling och kapitalförvaltning och kommer närmast från Stendorren Fastigheter, där han var chef för Logistics Properties. Han har tidigare arbetat med Colliers i Stockholm och Göteborg samt ägt och drivit egna fastighetsverksamheter i Göteborg, Stockholm och Luleå.

John Clements, verkställande direktör på Verdion:
– Anders har lång erfarenhet och goda kontakter inom den svenska logistikbranschen. Med vår pipeline expanderande och fortsatt aptit på möjligheter över hela Norden, är leasingspecialister en viktig del av Verdions tillväxtstrategi och vi är glada att välkomna honom till teamet.

 

Verdion utökar sin verksamhet över hela Europa. Dess andra fond – Verdion European Logistics Fund 2 (VELF 2) – är inriktad på att leverera värdeskapande möjligheter utanför marknaden i strategiska urbana lägen i Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna. Andra strategiska partnerskap fortsätter, med investeringar och utveckling i stora parker, förnyelse av brownfield och komplex byggt för att passa tillverknings- och logistikmöjligheter.

 

Bolagets nordiska portfölj inkluderar nyförvärv i Södertälje och Horsens under det senaste året, samt logistikparker i Göteborg, Jӧnkӧping, Rosersberg och Storköpenhamnsområdet.