90 robotar hanterar Brings julklappar

december 13, 2023 Lager , Logistik , Miljö/CSR
90 robotar hanterar Brings julklappar

På Brings nya robotlager plockas inte varorna av människor – utan av 90 stycken robotar. Här samarbetar både robotar, personal och maskiner för att julklapparna ska levereras både snabbt och med så lite luft som möjligt – samtidigt som de skapar julstämning.

Årets julhandel är i full gång, och på anläggningen i Rosersberg jobbar robotarna för fullt med att plocka fram varor ur den stora autostoren.

– Inför årets julhandel har vi toppat laget med 90 stycken effektiva robotar. De jobbar i samspel med vår personal, och optimerar plockandet av paket, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Den stora autostoren ger Bring maximal kontroll på sitt lager samtidigt som de, genom robotarna, bidrar till snabb, ergonomisk och högkvalitativ plock av varor.

Mindre luft i paketen

På anläggningen i Rosersberg utanför Stockholm är fokus på innovation och hållbarhet. Bland annat finns två packmaskiner som minimerar luften i varje paket. Med hjälp av automatisk mätning av innehållet kan maskinerna vika förpackningarna till minimal storlek.

– Att ställa om logistiken och minska utsläppen handlar inte bara om vilket bränsle våra bilar drivs på eller vilken energi vi har i våra byggnader. Det handlar också om mindre tilltag som i det stora hela gör en stor skillnad. Som till exempel att minska luften i varje enskilt paket, vilket gör att vi kan transportera fler paket i varje fordon, avslutar Matilda Adelborg ett pressmeddelande.