TRP etablerar lager i Åhus

september 6, 2018 Lager , Logistik , Logistiklägen

En av Europas största leverantörer av reservdelar och tillbehör till tunga fordon fortsätter att växa i Sverige. Efter lanseringen i Markaryd som ägde rum mitten av juni, öppnar TRP ännu ett fysiskt lager, den här gången i Åhus.

Efter den officiella öppningen av den första “Truck & Trailer Parts” butiken i Sverige som ägde rum i juni i Markaryd, tar TRP steget och öppnar ett lager på Skånes östkust, närmare bestämt i Åhus tillsammans hos partnern Åhus lastvagnar som också är en auktoriserad serviceverkstad till Nordic Truckcenter.

Utöver utökningen med fysiskt lager så höjer man tillgängligheten ytterligare med uppgraderade logistiklösningar i region syd. Genom en egen tur-bil som trafikerar området inom Markaryd-Åhus-Österlen-Malmö-Helsingborg så möjliggörs leverans av reservdelar samma dag som beställning sker. Bilen utgår från centrallagret i Sverige som finns i Markaryd. Skulle den reservdel man behöver ändå inte finnas tillgänglig i Markaryd så säkrar man upp leveransen med ytterligare en transport som kommer direkt från DAFs huvud lager i Holland som trafikerar samma område i Sydsverige.

– Värt att nämna i sammanhanget är att vi redan idag har väletablerade logistiklösningar i hela landet som säkrar att leverans sker senast nästa dag. Det vi gör nu är att höja ribban ytterligare med Koncept Syd, kommenterar Veronica Sköld, affärsområdeschef på Nordic Truckcenter.

– Detta koncept tillsammans med etableringen i Åhus kommer att spela en stor roll för region Skåne. Vi har sedan tidigare ett lager i Malmö tillsammans med LT Jouren och nästa naturliga steg för oss i regionen blir Helsingborg, fortsätter Veronica Sköld.

Högre tillgänglighet och ännu snabbare leveranser av reservdelar. Det blir följden av Nordic Truckcenters nya ”Koncept Syd”. I takt med tillväxten så kommer man att genomföra liknande upplägg i resten av landet.

– Vi vill erbjuda våra kunder största möjliga tillgång till sina fordon, och där är snabb service och god tillgång på reservdelar i många fall avgörande”, avslutar Veronica.