STIHL utökar sitt lager i Stenkullen

januari 5, 2024 Lager , Logistik , Logistiklägen

Maskintillverkaren flyttar den finska delen av sitt lager till det befintliga logistikcentret i Stenkullen utanför Göteborg. Därmed centraliseras den nordiska lagerverksamheten till Sverige.

Lagret i Stenkullen har tidigare hanterat orders till de skandinaviska länderna och ett samarbete med finska Posti har möjliggjort leveranser till Finland. Med den senaste förändringen vill STIHL ta ett tydligare grepp om hela den nordiska marknaden.
− Övergången till ett nordiskt lager ger oss en helt annan kontroll och gör att vi kan optimera hela flödet. Dessutom är det positivt ur en hållbarhetssynpunkt. Vi kan nu koncentrera inflödet till ett och samma logistikcenter och färre transporter behövs, säger Per Christian Salvesen, head of supply chain för STIHL i Norden, i ett pressmeddelande.

Lagerytorna i Stenkullen har anpassats för att inkludera produkter till Finland, STIHL har expanderat personalstyrkan och erbjuder nya fraktalternativ för att behålla servicenivån i Finland även efter flytten av lagret.

− Målet är att våra kunder i Finland inte ska märka av förändringen, utan att det blir en sömlös övergång. För att säkerställa att vi möter kundernas behov vid kritiska leveranser av reservdelar kommer vi erbjuda expresstransporter vid behov, säger Per Christian Salvesen.