Nyinflyttad logistik i Åstorp

juni 8, 2016 Lager , Logistik , Logistiklägen , Transport
Nyinflyttad logistik i Åstorp
Frode Laursen har fått tre nya kunder i sitt lagerhotell i Åstorp.

Frode Laursen har fått tre nya kunder i sitt lagerhotell i Åstorp.

Reckitt Benckiser Nordic och Melitta & Cofresco samlar båda sin  nordiska logistik i Frode Laursens lager i Åstorp. Även Spendrups skaffar buffertlager här för att komplettera lagret i Grängesberg.

Danska transportkoncernen Frode Laursen har på kort tid fått tre nya storkunder till sitt lager i Åstorp utanför Helsingborg. Den första är hygien- och hälsogrossisten Reckitt Benckiser Nordic, som flyttar in med sina produkter för marknaderna i Sverige och Finland i Åstorp. Bolaget har sedan tidigare använt Frode Laursens lagerhotell i västra Danmark för att försörja Danmark och Norge, och samlar därmed verksamheten till en nordisk leverantör inom lagerservice, copack,
distribution, tullhantering, betalningar, pallhantering, IT mm, vilket ger färre dagliga transaktioner.  En annan ny kund är Melitta & Cofresco som valt att betjäna sina kunder i Sverige, Danmark, Norge och Finland från lagerhotellet i Åstorp och nyligen flyttade in med sina produkter, för att hitta synergier med andra dagligvaruleverantörer både inom lager och transport. Även dryckesproducenten Spendrups kommer framöver att använda lagerhotellet i Helsingborg som en buffert till Spendrups egen set-up i Grängesberg.

Vill vara “one stop shop” för logistik

Frode Laursen Gruppen har 550 egna lastbilar, 450 000 kvm lager, 750 000 kvm fryshus, mer än 2 000 heltidsanställda och över 450 tillknutna åkare. Bolaget är verksamt i hela Norden och internationellt – med allt ifrån intransport, multi-share lager och stort packeri, till distribution och
butiksaktiviteter. Bolaget säger sig vilja vara “den bästa leverantören av one stop-logistik inom dagligvaror, byggmaterial och oljedistribution”.

– Vår strategi, i motsättning till de flesta i branschen, tar utgångspunkt i önskan om att ha kontroll i hela logistikkedjan, genom att mest möjligast äga såväl lagerhotell som den nödvändiga lastbilsparken. Det ger oss en stor konkurrensfördel, kommenterar bolagets vd Jörgen Balle, som är mycket stolt över att ovanstående kunder valt Frode Laursen som logistikpartner.

– Det har inte minst skett på rekommendationer från våra nuvarande kunder.

 


Läs mer