Ny godsterminal byggs i Trestad center

februari 19, 2016 Lager , Logistik , Transport

Lastbilscentralen har vuxit ur sina lokaler på Skogstorpa, där företaget funnits sedan 1970-talet. Nu planeras för en flytt till en ny, större godsterminal vid Trestad center, rapporterar ttela.se.

Lastbilscentralen i Tvåstad flyttar hela verksamheten från anläggningen på Skogstorpa i Trollhättan till en ny 4 500 kvm stor godsterminal som nu ska byggas vid Trestad center i Vänersborg, granne med Schenker och Varner-Gruppens nya centrallager.

– Vi behöver en större terminal och vi har växt ur våra befintliga lokaler, säger vd Johan Carlén till ttela.se.

Lastbilscentralen ägs av ett 80-tal åkerier. Verksamheten är uppdelad på tre affärsområden, bygg och entreprenad, miljö med containrar och spolbilar samt gods och expedition.

– När Saab försvann som kund satsade vi på närdistribution. Där måste man ha lokal kännedom och vi ser att det finns en klar ökning kopplad till internethandeln, säger Johan Carlén.

Lastbilscentralen har köpt 38 000 kvadratmeter mark av Vänersborgs kommun. Det finns också möjlighet att köpa ytterligare mark i ett andra steg. Den gamla anläggningen i Trollhättan kommer att säljas.

Nu inväntas bygglov och målet är att komma igång med bygget av den 4 500 kvadratmeter stora godsterminalen så snabbt som möjligt, troligtvis någon gång i april. Inflyttning beräknas ske inom att år.

Läs hela artikeln på ttela.se

Relaterat

Fakta: Ägs av 80 åkerier

Lastbilscentralen i Tvåstad är en traditionell lastbilscentral som ägs av drygt 80 åkerier.

Dessa åkerier är förutom ägare också transportörer i bolaget.

Företaget tillhandahåller godstransporter, terminalhantering, anläggningstransporter, materialförsäljning, maskintjänster, dieselförsäljning, slamsugning och containeruthyrning.

Totalt är de cirka 30 anställda som arbetar med försäljning, transportledning, terminalarbete samt administration.

– See more at: http://ttela.se/nyheter/vanersborg/1.4715566-tv-ny-godsterminal-for-centralen#sthash.Japx6Js5.dpuf

 


Läs mer