Logicenters bygger 24 000 kvm i Staffanstorp

december 5, 2019 Lager , Logistiklägen
Logicenters bygger 24 000 kvm i Staffanstorp

Staffanstorp får ytterligare logistiketableringar. Foto Logicenters.

Logicenters och Kilenkrysset  ska tillsammans utveckla ett 120 000 kvm  stort markområde i skånska Staffanstorp, utanför Malmö. Logicenters planerar att bygga en 24 000 kvm stor logistikanläggning på spekulation, som ska stå färdig 2021.

Efter flera gemensamma markutvecklingsprojekt, bland annat i Bålsta tidigare i år, står det klart att Logicenters och Kilenkrysset återigen krokar arm. Denna gång avseende en markutveckling av ett 120 000 kvm stort område i Staffanstorp, utanför Malmö. Logicenters tillträder marken i början av 2020 och byggnation kan uppföras på upp till 60 000 kvm av det totala markområdet. I projektets inledande fas har Logicenters för avsikt att utveckla en logistikfastighet om cirka 24 000 kvm uthyrningsbar area på spekulation med byggstart innansommaren 2020 och som beräknas stå färdig i början av 2021.
– En av Logicenters främsta styrkor är att vi erbjuder moderna logistikanläggningar på de strategiskt viktigaste platserna i de regioner vi är verksamma. Den här etableringen i Staffanstorp, med sitt attraktiva läge utanför Malmö och med närhet till kontinenten, är vidare bevis på detta. Markförvärvet i Staffanstorp är en viktig pusselbit för oss och det ska bli roligt att genomföra markutvecklingen tillsammans med Kilenkrysset som vi tidigare haft många goda samarbeten med, kommenterar Matthias Kettelhoit, vd för  Logicenters.

Matthias Kettelhoit, vd Logicenters, Jan Persson, CEO på Kilenkrysset, Rickard Dahlberg, partner på NREP
Ida Åsberg, chefsjurist på Kilenkrysset

Finns mark i Kronoslätts företagspark
Det förvärvade markområdet ligger på adressen Västanvägen i Kronoslätts Företagspark. Med närhet till Malmö och Öresundsregionen är områdets geografiska läge mycket attraktivt för många olika typer av företag. Tidigare har företag som Bring Frigo, Kuehne+Nagel och Microsoft valt att etablera sig i företagsparken.
– Logicenters delar vår vision om att bidra till en ökad tillväxt i regionen, där tillgången till smart logistik spelar en viktig roll. I augusti valde Microsoft att köpa från oss i samma område
och tidigare i år har vi förlängt hyreskontraktet med Alfa Laval för deras huvudkontor. Vi upplever en stor efterfrågan från företag som vill etablera sig i regionen varför det är både
glädjande och värdefullt att återigen ingå i ett partnerskap med Logicenters”, säger Jan Persson, CEO på Kilenkrysset.

Han poängterar även vidare att det är det goda samarbetet med Staffanstorps kommun som möjliggör  utvecklingen, och tipsar även om att det finns mark för mindre logistiketableringar kvar i Staffanstorp.