K-rauta lägger centrallager i Norrköping

april 29, 2015 Lager , Logistik , Logistiklägen

K-rauta och PostNord har ingått ett samarbetsavtal för att etablera en ny svensk-norsk centrallagerservice i Norrköping. Lagret ska försörja både K-rautas och Byggmakkers varuhus och slutkunder och vara i drift i oktober i år.

Det nya centrallagret kommer bland annat att möjliggöra en effektivare och flexiblare varuflödeskedja från leverantör till slutkund.

K-rauta, en av Sveriges och Norges (Byggmakker), ledande byggvaruhuskedjor erbjuder produkter och tjänster för byggande, renovering, gård och trädgård, inredning och möblering för konsumenter och B2B-kunder. För att garantera ett effektivt varuflöde, med kortare ledtid och lägre totalkostnad, har ett samarbete inletts med PostNord. Centrallagret kommer att etableras i Norrköping och valet av ort baserades på parametrarna kostnad, ledtider i varuflödet samt valet av PostNord som samarbetspartner. Centrallagret kommer att vara i operativ drift från 1 oktober 2015.

– För att kunna försörja både den svenska och norska marknaden med våra produkter på ett så bra och effektivt sätt som möjligt har vi beslutat oss för denna satsning. Vi ser detta som en långsiktig investering som kommer öka såväl våra marknadsandelar som omsättning, via både ordinarie butikshandel och e-handel, kommenterar Unni Olldén, logistikchef på K-rauta.

Knut Strand Jacobsen, vd, Byggmakker:
– Vi ser fram emot förbättrad logistik, bredare sortiment och bättre kundservice med denna sammanslagna lösning.

Billigare hemleveranser

– Vi strävar alltid efter att hitta bästa möjliga lösningar för våra kunder. Genom denna centraliserande lösning kommer vi även att kunna erbjuda hemleverans till en låg kostnad med en leverantör i absolut världsklass, säger Unni Olldén.

– Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att tillsammans vidareutveckla K-rautas logistikupplägg för den svenska och norska verksamheten. Samarbetet med K-rauta är ett viktigt steg för PostNord i vår strävan att ytterligare stärka vår ställning i bygg och trädgårdssegmentet. Uppdraget kommer även innebära att ett antal nya arbetstillfällen skapas, säger Gunter Bergenrot, vd PostNord TPL.


Läs mer