DHL bygger tre nya terminaler för 400 miljoner SEK

april 15, 2015 Lager , Logistik , Logistiklägen , Transport

DHL Express avslöjar idag sin nya mångmiljoninvestering i Sverige. Tre nya terminaler ska byggas vid Landvetter, Arlanda och i Västberga. Totalt satsar bolaget ca 400 miljoner kronor i projekten.

I ett första skede byggs en helt ny terminal på Landvetter flygplats i Göteborg. I ett senare skede följer nya terminaler i Stockholm, både på Arlanda flygplats och i Västberga.

Den nya terminalen på Landvetter i Göteborg kommer att byggas och ägas av Swedavia. DHL investerar totalt 150 miljoner i Göteborg varav 32 miljoner i direktinvestering.

Den nya logistikterminalen blir 7 500 kvadratmeter stor och innehåller all modern teknik som automatiska system som läser av streckkoder och sorterar paketen. Tullhanteringen ska också ske helt automatiskt. Den nya terminalen byggs med start under våren. Bygget beräknas vara klart våren 2016.

– Vi investerar för framtiden och kan växa vidare med nya terminaler både i Göteborg och i Stockholm. Vi kommer att öka kvaliteten i vår service med snabbare leveranser och senare upphämtningar. Första spadtaget på Landvetter blir starten på en historisk satsning på den svenska marknaden, säger Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige i ett pressmeddelande.

133 procents kapacitetsökning

Den nya terminalen innebär möjligheter till snabbare leveranser, men också fördelar för arbetsmiljön, då personalen kommer att slippa många tunga lyft och eftersom allt arbete kommer att ske inomhus, vilket inte är fallet idag. Totalt kommer 110 personer att sysselsättas på den nya terminalen, som innebär att kapaciteten ökas med 133 procent. Anläggningen kommer att klara 4 500 paket i timmen.

DHL Express kommer också att investera i terminaler på Arlanda flygplats och i Västberga. Investeringarna i Stockholm beräknas uppgå till 250 miljoner kronor varav 144 miljoner i direkta investeringar. Terminalen på Arlanda kommer att byggas om och moderniseras. En ny terminal kommer att byggas i Västberga.

Mer information om satsningen i Stockholm kommer att presenteras vid ett senare tillfälle, meddelar bolaget.


Läs mer