Samma dag-leveranser av blommor med Airmee

maj 8, 2018 IT/Teknik , Logistik , Transport
Samma dag-leveranser av blommor med Airmee

Euroflorist satsar på samma dag-leveranser med Airmee. Foto: Emma Miller/LifeofPix

Startup-företaget Airmee har tecknat avtal med Euroflorist för samma dag-leveranser av blommor. 

Samarbetet innebär att Euroflorist nu kan erbjuda blomleveranser samma dag och så snabbt som inom en timme med Airmee.

– Det här är ett stort åtagande och vi är glada över att Euroflorist valde oss bland flera olika leverantörer, kommenterar Julian Lee, vd på Airmee.

– Samarbetet innebär att blomleveranser för första gången i Sverige kan levereras inom korta tidsintervall under hela dagen och spåras i realtid av mottagaren.

Airmees leveranser aviseras via SMS där kunden kan klicka på en länk för att bland annat kunna spåra leveransen i realtid på en karta; se exakt på minuten när leverans anländer; ändra leveranstid och skicka tillbaka returer.

Airmee teknologi optimerar sin logistikflotta, på över 50 fordon,  i realtid vilket möjliggör snabbare och hållbarare leveranser genom att i högre grad utnyttja varje fordons kapacitet.

– Efter en pilotfas med otroligt positivt gensvar från både Euroflorist och deras kunder visade vi att vi kommer kunna hantera den flexibilitet som krävs och även toppar med 1000-tals leveranser vissa dagar som kännetecknar blombranschen, avslutar Julian Lee.

Fakta: 

Airmee är ett logistik-startup som optimerar logistikflottor i realtid med ny egenutvecklad teknologi och maskinlärning baserad på flera års forskning på KTH. Teknologin möjliggör snabba och flexibla sista-milen leveranser och ett högre utnyttjande av fordonskapacitet vilket reducerar antalet fordon och utsläpp i städer. Airmee grundades 2016 och levererar idag för över 150 e-handlare, butiker, restauranger och företag i Sverige.


Läs mer