Robotplock nyhet på CeMAT

februari 23, 2016 IT/Teknik , Lager , Produktion
Robotplock nyhet på CeMAT
Plockrobotar som kan ersätta människor på lagret är en av nyheterna som kommer att visas på årets CeMAT-mässa.

Plockrobotar som kan ersätta människor på lagret är en av nyheterna som kommer att visas på årets CeMAT-mässa.

Plockrobotar är en av årets nyheter som kommer att visas på materialhanteringsmässan CeMAT i Hannover i månadsskiftet maj-juni. Bakom innovationen ligger München-baserade Magazino. 

Den 31 maj till 3 juni hålls årets upplaga av intralogistikmässan CeMAT i Hannover. Robotutvecklaren Magazino i München visar i år upp den senaste versionen av sin plockrobot TORU Cube, som kombinerar intelligent objektidentifiering med precis greppteknik. Roboten är optimerad för att hantera rektangulära objekt som böcker, paket och skolådor.

“Hittills har främst hela containrar, pallar och lådor kunnat hanteras automatiskt, men med TORU blir det möjligt att plocka individuella objekt” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

De tre grundarna av robotföretaget Magazino; Nikolas Engelhard (Senior Expert Computer Vision), Lukas Zanger (CTO), Frederik Brantner (CEO)

Magazinos tre grundare Nikolas Engelhard (Senior Expert Computer Vision), Lukas Zanger (CTO) och Frederik Brantner (CEO)

Magazino grundades 2014 av Frederik Brantner, Lukas Zanger och
Nikolas Engelhard. Huvudkontoret finns i München, Tyskland och idag har företaget 35 anställda.

Objekten som ska plockas identifieras med hjälp av 2D och 3D-kameror och levereras automatiskt till förvalda plock- och packstationer. Roboten har räckvidd och rörelsefunktion som motsvar en människa och kan nå plockhyllor från 10 cm från golvet till drygt 2 meter upp. Den är också utrustad med en avtagbar plockhylla för upp till 20 normalstora böcker eller andra rektangulära produkter. Tanken är att roboten ska kunna användas tillsammans med traditionellt plock på lagret och ge extra kapacitetsflexibilitet.


Läs mer