Jönköping får ny logistikutbildning

november 10, 2015 Arbetsmarknad , Inköp , Logistik , Utbildning

I januari 2016 startar en ny, yrkesutbildning på Hermods i Jönköping, med inriktning mot logistik, spedition och administration.

Hermods och Jönköpings kommun lanserar nu tillsammans en ny yrkesutbildning till Logistikadministratör, för att möta behovet av kompetent arbetskraft inom regionens logistiksektor.

– Vi tror mycket på den här utbildningen. Vi har flera framgångsrika och populära utbildningar inom ekonomi och administration sedan tidigare och tror att detta kommer att ge våra elever ännu större möjligheter, säger verksamhetsledare Johan Sjögren i ett pressmeddelande.

Utbildningen kommer att ges i flera studieformer och innefattar centrala moment som tull, export och import, transportplanering och Lean administration. Längden på utbildningen är ca 35 veckor och på kursplanen står bl a Logistik, Inköp, Affärsjuridik och Transport och Spedition.

– Trender visar att det kommer stora pensionsavgångar inom framförallt spedition och logistik de närmaste åren. I Jönköpings län finns det över 150 stora företag som arbetar inom transport, logistik och lager. Den här utbildningen kommer att bidra till att fylla de luckorna, fortsätter Johan Sjögren .

Den 17 november är sista dagen för att ansöka om en plats på den första kursstarten, som sker i januari nästa år.

Läs mer om innehållet i utbildningen här


Läs mer