Nässjöföretaget Svensk tågtrafik växer

januari 26, 2018 Infrastruktur , Logistik


Anders Löfgren och Lennart Eliasson i verkstaden i Nässjö. Foto: Nicole Erkensten.

Nässjöföretaget Svensk tågtrafik växer både med antalet anställda och genom samarbete med andra aktörer. 

Det senaste året har Svensk tågtrafik i Nässjö dubblerat antalet anställda. Under 2017 anställde man sex lokförare, vilket innebär att man idag har tio lokförare, en planerare och en utbildare. Anders Löfgren och Lennart Eliasson, båda delägare i Svensk tågtrafik tillsammans med Benny Löfgren, konstaterades att man ser mycket ljust på 2018 och tror att det kan bli ytterligare anställningar.

– Innan årsskiftet blev vi delägare i Linccon Scandinavian Cargo AB. Ett delägarskap som tillför transportkapacitet, personal och trafiktillstånd åt Linccon och fler uppdrag för oss, vilket säkerligen kommer att leda till ännu fler jobb, säger Anders Löfgren.

Linccon Cargo, som har sitt huvudkontor i Stockholm, bedriver verksamhet inom transport och logistikhantering. Med Svensk tågtrafik som delägare blir de nu en komplett aktör inom transport och maskinkapacitet, inklusive operatörer, planering och säkerhetsfunktioner.

– Vi jobbar mer med ”delarna” medan Linccon är specialister på att leverera helheten. Därför ser vi detta som ett fantastiskt komplement till Tågtrafik, säger han.

Lennart Eliasson berättar att man skrivit ett två-årskontrakt med Vossloh om att utföra just växeltransporter. Ett kontrakt värt cirka 20 miljoner kronor.

– Vi körde ett par växeltransporter under 2017 åt Vossloh och då vi etablerade ett bra samarbete, utvecklade vi det och skrev kontrakt om att köra alla Sveriges växeltransporter, säger han.


Läs mer