Hamnkrig om gotlandstrafiken

Västerviks hamn kämpar för att ta över färjetrafiken till Gotland från Oskarshamn. Kommunalrådet Harald Hjalmarsson hoppas att Trafikverket lämnar frågan öppen när trafiken nu ska omförhandlas.

– Jag hoppas att de lämnar öppet vilken hamn som ska trafikeras på den södra linjen, säger Västerviks kommunalråd Harald Hjalmarsson till Västervikstidningen.

Färjetrafiken till Gotland är viktig för Oskarshamns hamn, ungefär 450 000  resenärer passerar årligen hamnen  och cirka 300 000 ton gods fraktas på färjan.

Men de har fått konkurrens, även Västerviks hamn skulle gynnas av att få färjetrafiken och när staten nu ska skriva nytt avtal slåss Västervik för att frågan om vilken hamn som ska trafikeras ska lämnas öppen i offertförfrågan. 

– Det bästa för Gotland är att vara innovativ och låta anbudsgivarna besluta vilken av hamnarna på södra linjen vi ska ha, säger Harald Hjalmarsson.

Närmast 3,4 miljoner

En kartläggning som Västerviks kommun gjort kring upptagningsområdet för Gotlandstrafiken visar att 3,4 miljoner svenskar får närmast till Gotland via Västervik, om man räknar total restid från hemorten till Visby. Till och med om man bor i Oskarshamn går det enligt Harald Hjalmarsson fortare att åka till Gotland via Västervik.

– 50 miljoner kronor har investerats i en ny farled. Vi får in de stora färjorna, de kör rakt in och behöver inte vända.

Förhoppningen är att starta ny sommartrafik från 2014, ta över året runt-trafiken från Oskarshamn och bli ensamma om den södra linjen. en idé Oskarshamns kommunalråd Peter Wretlund (S) ogillar.

– Vi satsar 250 miljoner kronor i en ny terminal. Vi behöver ha besked nu, det finns ingen anledning att utreda detta på längden och tvären, säger han till vt.se.

– Vi har en logistik och bra flöde i godstrafiken, det är tunga argument.

Läs hela artikeln i Västervikstidningen


Läs mer