DHL Express inviger ny hubb i Bryssel

februari 28, 2018 Infrastruktur , IT/Teknik , Logistik , Transport

DHL Express invigde sitt nya regionala nav på Bryssel flygplats förra veckan.  Omlastningscentralen är utrustad med den senaste logistikteknologin och kommer att nästan fyrdubbla sin kapacitet för DHL Express i Bryssel till 42 000 försändelser per timme.

Med en investering på över 140 miljoner euro har hubben hittills skapat ytterligare 200 nya arbeten på flygplatsen, tre år tidigare än vad som ursprungligen planerats.

– Bryssel spelar en avgörande roll i DHL Express globala nätverk, kommenterar Ken Allen, vd DHL Express. Hubben är ett av våra största nav i världen och på grund av sitt läge i hjärtat av Europa spelar den också en viktig roll i att ansluta företag från denna region med resten av världen. Detta nya nav är en viktig del i vår globala investeringsplan och kommer att supportera vår tillväxt, effektiviteten av vårt nätverk och den höga kvalitetsnivå som vi kan erbjuda våra kunder.

Den nya faciliteten på 36 500 kvm fyrdubblar nästan kapaciteten för DHL Express i Bryssel. Vid full kapacitet kan de två automatiska sorteringssystemen hantera upp till 42 000 paket per timme, vilket gör den till det femte största navet i DHL Express globala nätverk. Hubben erbjuder flyg- och vägtransporter till ett brett antal av europeiska destinationer, samt interkontinentala direktförbindelser till Syd- och Nordamerika, Mellanöstern och Afrika.


Läs mer