Verdion förvärvar logistikfastighet i Fosie/Malmö

Fastigheten ligger i industriområdet Fosie i sydöstra Malmö och på en 50 000 kvm stor tomt i nära anslutning till E6/E65.

Verdion kommer att spekulativt utveckla ett  logistiklager på 28 000 kvm i en byggnad som kan delas upp i fyra enheter, med beräknat färdigställande under Q2/Q3 2026. Den nya anläggningen kommer att innefatta lager-, kontors- och entresolutrymmen, med fokus på genomgående hög hållbarhet och att uppnå certifieringsnivå BREEAM Excellent.
– Att säkra brownfield-tillgångar för stadsnära logistik är en viktig del av vår tillväxtstrategi i Norden. Därför var den här möjligheten, i nära anslutning till Malmös transportnätverk, attraktiv för oss. Öresundsregionen är den största konsumentmarknaden i Norden och med det etablerade läget i Fosie och nuvarande efterfrågan förväntar vi oss ett stort intresse inför färdigställandet, säger Fredrik Salman, Investment Manager på Verdion, i ett pressmeddelande.
Tidigare har Verdion byggt upp ett distributionscenter för BMW i Malmöområdet. Övriga områden där  Verdion investerat är i Rosersberg, Södertälje, Göteborg och Jӧnkӧping.