Tribona förlänger med Menigo i Sundsvall

april 9, 2013 Fastigheter

Tribona (f d NLP) har skrivit ett 10-årigt kontrakt med Norrpartner AB om att hyra 4 000 kvm logistikytor i bolagets anläggning i Skönsmon utanför Sundsvall för 2 610 000 kr.

Fastigheten brukas idag främst av Menigo, men kommer att kunna hyras ut även till andra företag. Tribona kommer att anpassa lokalerna för hyresgästernas behov.

– Fastigheten är på totalt 24 000 kvm och har en helt modern standard, ett utmärkt läge och spåranslutning, säger Tribonas vd Peter Strand.
– Vi har under vintern haft en ingående och konstruktiv dialog med Menigo och vi är mycket tillfreds med den nya överenskommelsen, säger Peter Strand.

I höstas flyttade Sundsvalls fryseri in i logistikfastigheten som ny hyresgäst

Tribona är Sveriges största rent logistikinriktade fastighetsbolag och äger 19 fastigheter i Sverige och en i Danmark, med totalt 734 000 kvm uthyrningsbara ytor till ett uppskattat värde av 6 miljarder SEK och som genererar ca 500 miljoner i hyresintäkter per år.

Tribona ägs till över 80 procent av olika norska investerare och fonder.

Nyligen ökade dock det svenska fastighetsbolaget Klövern sitt ägande i branschkollegan. Klöverns ägande uppgår därmed till 17,2 procent. procent av aktiekapitalet.
Klövern blir därmed den största enskilda ägaren i Tribona.
– Vi är naturligtvis mycket nöjda med att en så stabil professionell ägare har valt att gå in med en större ägareandel i Tribona,säger Peter Strand.

Gösta Hultén


Läs mer