Snart flyttar Danone in i DSV:s nya logistikcenter

februari 27, 2024 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
Snart flyttar Danone in i DSV:s nya logistikcenter

Under 2024 välkomnas Danone, ett världsledande företag inom mat och dryck, till DSVs nya logistikcenter i Landskrona. DSV kommer att hantera hela Danones leveranskedja, lagerhantering och transporter inom Norden från DSVs logistikcenter i Landskrona. Danone har sitt huvudkontor i Paris och är känt för varumärken som Activia, Actimel, Proviva, Alpro och Nutricia.

– Vi är väldigt stolta över att inleda det här partnerskapet med Danone. Det känns extra roligt att få välkomna Danone till vårt nya, toppmoderna, logistikcenter i Landskrona. Samarbetet har stor betydelse då vi båda delar ett starkt engagemang för hållbarhet, innovation och kundnöjdhet. Tillsammans kommer vi att kunna uppnå gemensamma mål som verkar positivt på samhället i ett hållbart perspektiv säger Ian Swinhoe, vd för DSV Solutions i Sverige i ett pressmeddelande.

DSVs toppmoderna logistikcenter i Landskrona kommer att få en total lageryta på 175 000 kvadratmeter som erbjuder två tempererade lagringszoner, automatiserade lösningar i form av robottruckar, Vertical lift och drönare för nattlig inventering. Lagerytorna kommer även att certifierats enligt BREEAM i nivån Excellent och installeras med 100 000 kvadratmeter solceller på taket för att säkerställa energibehovet.

– Vi är mycket glada över att ingå i det här partnerskapet med DSV. Tillsammans ser vi flera möjligheter att förenkla vår leverenskedja och därmed möjlighet att öka vår produktivitet. Hållbarhet är också viktigt för oss i vårt val av transport- och logistikpartner. Vi ser därför väldigt positivt på att DSV har hållbarhetsmål som är satta i enlighet med Science Based Targets Initiative (SBTi), säger Lina Nilsson, Operations Director Danone Norden och Baltikum.

Danone flyttar in till DSVs logistikcenter i Landskrona under Q3 2024.