SKF öppnar nytt lager i Göteborg

mars 22, 2016 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

SKF öppnar ett nytt lager för att möta efterfrågan på marknaden och hjälpa lokala  återförsäljare att ge kunderna bättre service.

VSM Service Stock Nordic ligger i Göteborg och kommer att ha ett lager med 4 000 artiklar för den typiska bilparken i  Norden.

Det ska ge möjlighet till snabba och kostnadseffektiva lösningar för kunder i  Norden. Ledtiderna till kund kan sänkas med upp till tre dagar, och avgiften för  order med leverans samma dag i Sverige minskar med 60%.

– Att inkludera hyllvärmare i vårt förråd tillsammans med valmöjligheten att få  leveranser samma dag, ger våra kunder en unik möjlighet att försörja sina  verkstäder med delar för praktiskt taget alla typer av fordonsreparationer med  mycket kort varsel, och det gör att de kan optimera sina lager, , säger Jürgen Memmel, ansvarig för e-handel och logistik för fordonseftermarknaden på SKF.

– Dessutom ger den  här hanteringen stöd när nya produktlinjer införs, t.ex. kamkedjesatser, och det  bidrar till bättre service för drivlinor. Allt detta gör att nya VSM Service Stock  Nordic faktiskt blir en förlängning av kundens egna förrådshyllor.

Den nya lösningen ska ge optimal tillgänglighet med 4 000 artiklar alltid i lager.
Exakt och enkel förfrågningar online: kunderna kan se tillgänglighet i realtid,
via den branschledande affärsplattformen TecCom.
Order kan levereras till alla adresser,inklusive lokalkontor och butiker.
Leveransalternativ är t ex PostNords lastbilar, flyg, taxi och egen upphämtning.