Seafrigo etablerar fryslager i Katrineholm

december 7, 2023 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
Seafrigo etablerar fryslager i Katrineholm

Seafrigo fortsätter sin expansion i Norden genom uppförandet av ett fryshus i Katrineholm. Anläggningen tas i bruk i december 2024 och får en yta om 11 000 kvm och en total kapacitet på 30 000 pallplatser.
Seafrigo Nordic har tecknat ett femtonårigt hyresavtal för anläggningen, som byggs i direkt anslutning till riksväg 55 vid Lövåsenområdet. Tomten är totalt över 50 000 kvm vilket möjliggör ytterligare utbyggnadsmöjligheter i en andra etapp.
– Vi är mycket nöjda med att äntligen kunna etablera oss i Mälardalen. Läget är optimalt för vår verksamhet med närheten till ICA, Coop och Axfoods distributionsterminaler, som vi kommer att kunna nå med vår elbils-flotta säger Peter Jönsson, VD på Seafrigo Nordic.
Fryslagret i Katrineholm, som blir Seafrigos femte enhet i Norden, kommer miljöcertifieras och utrustas med solceller.
– Vi vill tacka Katrineholms Kommun och dess representanter för ett väldigt bra samarbete kring förutsättningar, tomt och etablering. Vi ser framemot att etablera oss på orten och skapa lokala relationer med leverantörer och personal. Vi räknar med att fastigheten fullt utbyggd kommer att sysselsätta omkring 50 personer vid full drift, säger Peter Jönsson i ett pressmeddelande.