Nytt TPL-lager i Eskilstuna

januari 22, 2014 Fastigheter , Lager , Logistik

Berglunds Åkeri utökar sin klassiska åkeriverksamhet och satsar på tredjepartslogistik i Outokumpus gamla fabrikslokal i Torshälla. 

Anrika Berglunds åkeri i Eskilstuna med 60 anställda och ett 50-tal fordon flyttar till nya lokaler i Torshälla och satsar nu även starkt på den sedan 1990-talet kraftigt växande marknaden för tredjepartslogistik. Outokumpus tidigare fabriksbyggnad på Nyby bruks industriområde i Torshälla omfattar 6 000 kvadratmeter, som nu blir företagets nya lagerterminal. Att ta hand om kundernas lagerhållning ska alltså bli ett komplement till företagets traditionella åkeriverksamhet, som huvudsakligen omfattar Mellansverige.
Företaget, som 2012 omsatte 48,8 miljoner kronor och som sedan 1940 varit i familjen Skoogs ägo, har enligt dess VD och ägare Patrik Skoog vuxit ur de nuvarande lokalerna på Gredbyvägen i Eskilstuna och den nya anläggningens närhet till E20 har varit en viktig aspekt i sammanhanget.
– Vi är ju ett anrikt företag som fyllde 95 år förra året, säger Patrik Skoog i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.
– Många av våra trogna kunder har efterfrågat det här med lagring. Sedan ska vi väl hitta nya kunder också med lite marknadsföring, hoppas Patrik Skoog.
– Även vi kommer kanske att gå bet på någon kunds önskemål, där det krävs specialkompetens.
Men ambitionen är ändå att hitta kunder där vi kan mötas, säger han till Eskilstuna-Kuriren.
Inte heller DHLs planerade nyetablering i den nya logistikparken i Kjula strax utanför Eskilstuna oroar Patrik Skoog.
– DHL riktar sig till stora kunder med långa avtalstider. Vi kan vara det lilla alternativet med kortare lagerhållning och flexiblare rörelser. Där kan vi hitta ett samarbete med dem, hoppas Patrik Skoog.

Av Peter Lorin