Nytt spadtag i Strängnäs

Bara några månader efter Panattonis allra första spadtag i Sverige sattes idag återigen spaden i marken. Denna gång för nästan 300 000 kvm lageryta i Strängnäs. Målsättningen är att skapa ett stort logistiknav och stärka Strängnäs näringsliv med projekt som skapar hundratals arbetstillfällen.

Panattoni är en av världens största utvecklare av logistik- och industrifastigheter. I juni 2022 genomfördes ett markförvärv av Kilenkrysset och idag togs första spadtaget i Strängnäs inför omkring 80 åskådare. Med på plats var Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige, Jan Persson, VD, ägare och styrelseordförande Kilenkrysset och Jacob Högfeldt, Kommunstyrelsens ordförande i Strängnäs.

– Strängnäs har ett jätteintressant logistikläge med sin placering precis där E20 och 55an möts. Det ligger nära Sveriges i särklass största konsumtionsmarknad Stockholm och samtidigt med möjlighet att nå ut till hela landet och i förlängningen hela Skandinaven. Såväl näringslivet som politiken i Strängnäs genomsyras av en positiv anda och bra klimat, vilket är väldigt bra förutsättningar när vi tillsammans ska lyckas skapa detta logistiknav säger Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

– Vi är förväntansfulla över att se vad Panattonis etablering i Strängnäs kommer betyda för vår framtida utveckling och hur det ytterligare kommer att bidra till Strängnäs kommuns tillväxtresa. Vi har historiskt haft en stark befolkningstillväxt och ser nu fram emot samma tillväxtresa på verksamhetssidan. Tillsammans så skapar vi framtidens plats att bo, leva och verka på säger Jacob Högfeldt, Kommunstyrelsens ordförande, Strängnäs.

Enligt Panattonis affärsmodell så börjar man i Strängnäs att bygga på spekulation, det vill säga att man inte behöver invänta någon tilltänkt hyresgäst innan spaden sätts i marken. På så vis kan man tillföra moderna fastigheter i ett högt tempo till marknaden men som också går att anpassa efter hyresgästens behov. Beräknad inflyttning är under första kvartalet av 2024.

 -Panattonis framtida logistiknav i Strängnäs kommer med sitt strategiska läge att vara gynnsamt för hela Sveriges näringsliv och attrahera många spännande etableringar till landet, säger Jan Persson, VD, ägare och styrelseordförande Kilenkrysset.