Ny hyresgäst sökes till Lidls Eskilstuna-lager

november 15, 2013 Arbetsmarknad , Fastigheter , Lager , Logistik

Nyligen tömde Lidl sitt storlager i Eskilstuna i samband med invigningen av det nya storlagret i Rosersberg norr om Stockholm. Nu söker fastighetsägarna Estea och Fastpartner nya hyresgäster.

Lidl-lagret på Svista-området i Eskilstuna stod klart 2004 och omfattar 30 000 kvadratmeter lageryta. Som mest arbetade här ca 160 anställda.
Det tidigare Lidl-lagret i Eskilstuna ägs idag av företagen Fastpartner och Estea. Estea förvaltar fastigheten och letar nu tillsammans med Eskilstuna kommun efter en ny hyresgäst till anläggningen.
– Vi tror att det finns goda förutsättningar att få fastigheten uthyrd igem. Det är en väldigt fin fastighet som uppfyller de krav som ställs på en modern och flexibel logistikbyggnad, som dessutom är belägen i ett av de bästa logistiklägena i Sverige, säger David Ekberg, transaktions-ansvarig vid Estea, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.
Enligt Ekberg för Estea diskussioner med ett flertal intressenter, såväl större som mindre, och arbetet stöttas aktivt av Eskilstuna kommuns näringslivskontor.
– Vi hjälps åt och har ett bra samarbete. Vi får en del förfrågningar och ibland kan vi hänvisa dem till Estea, säger Eskilstuna kommuns näringslivsutvecklare Mikael Jonsson till Eskilstuna-Kuriren.
Enligt Mikael Jonsson har Eskilstuna ett antal konkurrensfördelar i regionen som närheten till Stockholm och goda kommunikationer, men även den relativt sett höga arbetslösheten.
– Det finns en god tillgång på arbetskraft som har rätt utbildning. Det finns säkert 400 personer som skulle kunna ta ett logistikjobb redan i morgon, konstaterar Mikael Jonsson.
 

Av Peter Lorin


Läs mer