Newbody flyttar lagret

augusti 16, 2017 Fastigheter , Lager

Newbody växer och flyttar nu logistikverksamheten till ett större lager i Västra Frölunda, ett par kilometer från det gamla.Även huvudkontoret flyttas till de nya lokalerna, som ägs av Castellum.

Newbody, som säljer kläder via föreningar och skolklasser, är inne i en expansiv fas.  I samband med att kontraktet löper ut på det nuvarande lagret på Fältspatsgatan i Västra Frölunda, flyttar företaget verksamheten till Castellums fastighet på Ekonomivägen 11, ett par kilometer bort. Den nya lokalen är närmare 6 000 kvm stor och kommer även att inhysa Newbodys huvudkontor.

– Newbody är djupt rotat i området kring Sisjön och Högsbo och vi är därför mycket nöjda med att vi kan fortsätta att verka i området, kommenterar Newbodys grundare Dahn Renholm i ett pressmeddelande.

Castellum är ett av Sveriges största fastighetsbolag med kommersiella fastigheter med ythyrningsbar yta på totalt 4,4 miljoner kvadratmeter, värderade till sammanlagt 70 miljarder kronor. I affärsområdet Region Väst (Storgöteborg, Borås och Halmstad), tidigare Eklandia, äger och förvaltar Castellum drygt 200 fastigheter om sammanlagt cirka 1,2 miljoner kvm värda 16 miljarder kronor.

– Vi märker av att det är brist på lagerlokaler i Göteborg och det blir extra tydligt när tidigare industriområden planeras omställas till bostäder och nuvarande hyresgäster söker långsiktiga lösningar för sina verksamheter, kommenterar Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.


Läs mer