Logicor förvärvar sin första logistikfastighet i primärläge i Göteborg

juni 20, 2023 Fastigheter , Logistiklägen

Logicor, förvaltare och utvecklare av logistikfastigheter i Europa, har förvärvat en högkvalitativ logistikfastighet på cirka 11 400 kvadratmeter i Backa, Göteborg. Affären är en del av Logicors satsning att expandera på den svenska marknaden.

Den före detta industrifastigheten är belägen sex km från centrala Göteborg och har nära tillgång till E6. Det skapar utmärkta förbindelser till städer som Stockholm, Oslo och Köpenhamn och möjliggör smidig distribution till den svenska och nordiska marknaden. Logicors senaste tillskott kommer efter förvärvet av en fastighet i Rosersberg tidigare i år. Med detta förvärv utökas företagets tillgångar i Norden till cirka 1,7 miljoner kvadratmeter som Logicor äger eller förvaltar. Fastigheten i Göteborg kommer att utvecklas enligt hög standard vad gäller hållbara lösningar där målsättningen är en miljöcertifiering enligt BREEAM Excellent. Byggstart förväntas ske under första kvartalet 2024.

– Vårt senaste förvärv i Göteborg visar tydligt Logicors ambition att öka sin närvaro i Sverige, där efterfrågan på moderna och hållbara logistikfastigheter fortsätter att överstiga tillgången. Vi vet att våra kunder vill finnas i snabbt växande regioner så att de kan leverera till sina kunder på ett effektivt sätt. När fastigheten väl är utvecklad kommer vi att kunna möta denna efterfråga, säger Christoffer Walljaeger, director, asset Management, Logicor Sweden.

Säljaren är Grandab Fastigheter II AB som ägs av Revcap och Grandab Invest. Köpeskillingen är inte offentliggjord