Lidl utökar kyllager i Halmstad

oktober 16, 2014 Fastigheter , Lager , Logistiklägen

 I somras blev utbyggnaden av Lidls centrallager i Halmstad klar. NCC bygger nu även om det ursprungliga lagret med större, miljöanpassade kyl- och frysrum för kött, frukt och grönt. Ordern är värd 90 MSEK och bygget ska vara klart i september 2015.

– Kyl- och fryslagren anpassas till Lidls allt större utbud av färskvaror, men också till att vi öppnar fler butiker i södra Sverige. Från början var Lidl en frukt- och grönsaksgrossist och det arvet vill vi vårda och utveckla med bästa möjliga utbud och förvaring, kommenterar Lidls projektledare Anne-Lill Lindholm.

Efter att NCC nyligen byggde till Lidls södra centrallager i Halmstad har ytor frigjorts i den ursprungliga lagerbyggnaden. Här bygger NCC ut de tre befintliga kyl- och frysrummen, som mest blir en kyl fyra gånger större än idag. Den största kylen blir 2 635 kvadratmeter. Ett nytt kylsystem minskar miljöpåverkan och spillvärmen används till att frosta av kyl- och frysrummens kylfläktar.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Lidl det senaste året när vi byggt till lagerbyggnaden och ett nytt frysrum för bake-off bröd. Nu ser vi fram emot att modernisera och anpassa de befintliga lokalerna till Lidls utbud och tillväxt, säger NCCs affärschef David Fritzson Bratt.

Inne i lagret bygger man också ett 640 kvadratmeter brandsäkert rum för varor som deodoranter och spolarvätska. Kylrummet moderniseras med en nytt transportband med en inbyggd frysboxtvätt av de frysboxar som Lidl transporterar sina varor i till butikerna.

Intill lagret renoverar NCC även Lidls kontorshus på totalt 1 050 kvadratmeter, både in- och utvändigt. Eftersom kontorsbyggnaden är trångbodd bygger NCC också till den med 230 kvadratmeter kontorslokaler inne i den befintliga lagerbyggnaden.

Byggarbetet har startat och beräknas vara klart i september 2015.


Läs mer