Kronans Apotek flyttar in i 20 000 m2 stor logistikanläggning

mars 15, 2023 Fastigheter , Logistik

Logicenters har de senaste två åren utvecklat sin fastighet i Enköpings
Företagspark åt Kronans Apotek. Anläggningen är nu färdigställd och kan
välkomna en av Sveriges största apotekskedjor till sin nya logistikanläggning
på cirka 20 000 m2.
Redan för två år sedan skrev Logicenters på ett avtal rörande utveckling av en ny logistikanläggning för Kronans Apotek, en av Sveriges största apotekskedjor.
Anläggningen är belägen i Enköpings Företagspark, ett expansivt område i direkt anslutning till motorvägen E18 och riksväg 55 med stor potential för logistikverksamhet.
Utvecklingen av fastigheten har färdigställts enligt båda parters hållbara profiler och är nu redo att välkomna Kronans Apotek. Den nya hyresgästen kommer att hyra in sig på
19 710 m2 av fastighetens totala yta på 27 540 m2 med möjlighet att expandera sin verksamhet ytterligare.

– Vi är glada över att välkomna Kronans Apotek till deras nya och toppmoderna anläggning i Enköpings Företagspark. Det är ett expansivt företag och vi har bemött kundens specifika krav och anpassat fastigheten efter just deras behov. Logicenters ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi varit med och lagt grunden för Kronans resa framöver, säger Fredrik Nygren, commercial Managers på Logicenters.

Den nya logistikanläggningen är konstruerad med flera temperaturzoner för att kunna ta emot krävande gods med hög säkerhet.
– Jag vill personligen tacka Logicenters för ett fint samarbete där vi på Kronans Apotek är väldigt glada över möjligheten att flytta in i vår nya lokal. Vi ser det här som ett stort steg för oss där vi stärker vår närvaro ytterligare runt Mälardalen då Enköping är en perfekt plats för logistikverksamhet, säger Dan Adolfsson, logistikchef på Kronans Apotek.