KGA Logistik tar över Elektroskandias lokaler

april 19, 2018 Fastigheter , Lager , Logistik , Logistiklägen
KGA Logistik tar över Elektroskandias lokaler

Elektroskandias gamla lokaler kommer nu att renoveras och uppgraderas för att passa KGA Logistiks behov. Foto: Prologis.

Logistikfastighetsbolaget Prologis har tecknat ett hyresavtal med KGA Logistik AB för en 33 000 kvadratmeter stor distributionsanläggning i Örebro – Elektroskandias gamla lager. KGA Logistik AB är en av Sveriges största dryckesdistributörer.

KGA Logistik kommer att flytta sin verksamhet till Örebro under hösten. Till dess kommer fastigheten DC1, renoveras och uppgraderas för bättre hållbarhet och funktionalitet.

Elektroskandia flyttade ur lokalerna förra året, för sitt nybyggda centrallager strax norr om Örebro.

KGA Logistik AB är ett oberoende dotterföretag till Galatea AB och en del av restauranggrossisten Martin & Servera Group. Företagets största kund är Systembolaget. Flytten betyder nära nog en dubblering av deras lagerkapacitet och att affärsverksamheten med ungefär 60 anställda omlokaliseras till Örebro.

— Vårt beslut att flytta till Örebro beror till stor del på den flexibilitet som Prologis hyresavtal erbjuder och de förbättrade möjligheterna att arbeta effektivt i den nya lokalen. Vårt företag växer ständigt och är i stort behov av mer logistikyta. Vi vill ha möjlighet att expandera på samma plats, vilket Prologis kan erbjuda. Örebros strategiska position är en annan orsak till flytten, kommenterar Roger Törnqvist, VD på KGA Logistik AB.

För att uppfylla Prologis höga krav på kvalitet och hållbarhet, renoveras nu fastigheten. Den kommer genomgå en betydande uppgradering, efter att fastighetens förra hyresgäst tidigare under året flyttat ut.


Läs mer