Infrahubs och Genesta expanderar i Jönköping

Infrahubs och Genesta expanderar i Jönköping

Infrahubs och Genesta bygger ut Husqvarnas lager i Jönköping med 35 000 kvadratmeter. Expansionen gör att den nya logistikfastigheten omfattar över 80 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
Projektet är en fortsättning på Genestas förvärv i maj 2023 och stärker Jönköpings roll som en central knutpunkt för modern logistik.
– Efterfrågan på logistikfastigheter är fortfarande stark, vilket driver investeringar i moderna och hållbara anläggningar med strategiska lägen, långa hyresavtal och pålitliga hyresgäster. Affären med Genesta bekräftar att Infrahubs har en ledande position och ett attraktivt erbjudande för framtidens logistik, säger Andreas Ekberg, vd på Infrahubs.

Fastigheten, som idag är helt uthyrd till Husqvarna AB, ligger strategisk nära E4 och är anpassad för framtidens logistik gällande automatisering och hållbarhet.
– Expansionen innebär en betydande ökning av lagerkapaciteten och vi är glada över att kunna erbjuda vår hyresgäst en av regionens största och mest moderna logistikfastigheter, säger David Neil, vd på Genesta.

Utbyggnationen planeras vara färdigställd i slutet av 2025, vilket kommer öka Genestas totala logistikinnehav till cirka 350 000 kvadratmeter. I portföljen igår bland annat ICA:s centrallager i Västerås och nybyggda Enköping Logistikcenter.