Google studenternas drömarbetsplats

Google är svenska studenternas drömarbetsplats, visar Universums färska företagsbarometer. Även Skanska, IKEA och Sweco hamnar högt när ingenjörerna får välja, och Google toppar även listan för ekonomer och IT-studenter.

När studenterna rankar vilka företag de helst vill jobba på efter examen hamnar sökmotorjätten Google högst på önskelistan för de flesta. Både för Ekonomer, Civilingenjörer och Data/IT-studenter tar Google hem förstaplatsen för drömarbetsplatser. 

Sweco och Skanska i topp

För högskoleingenjörer toppas önskelistan av byggjätten Skanska, före IKEA och Google, och för civilingenjörer hamnar konsultbolaget Sweco på andraplats efter IT-jätten, men före IKEA. 

– Sweco utmärker sig genom att klättra i listorna för varje år och når nu den fantastiska andraplatsen. Det är imponerande att Sweco slår så många internationella storföretag på listan, dessutom i en tid då det är hård konkurrens om talangerna, kommenterar Martin Strömqvist, Universums grundare.

– Vi är stolta över att ha nått vårt bästa resultat någonsin. Det bekräftar vårt arbete att skapa en attraktiv arbetsplats där unga medarbetare snabbt får ta ansvar i våra uppdrag som handlar om att forma framtiden samhällen och städer, säger Åsa Bergman, vd Sweco Sverige.

– Ingenjörsstudenter är otroligt viktiga för oss, vi ser ett stort rekryteringsbehov de kommande åren. Därför är det för oss avgörande att ha ett starkt arbetsgivarvarumärke, 

Även när högskolestudenter rankar sin drömarbetsgivare blir Sweco återigen den populäraste arbetsgivaren i teknikkonsultbranschen.

Heltäckande undersökning

Varje år rankar landets studenter Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i karriärundersökningen Företagsbarometern. Företagsbarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 297 studenter från landets universitet och högskolor deltagit i undersökningen.
 

Ta del av hela företagsbarometern här


Läs mer