Första logistiketableringen till Kristinehamn

januari 10, 2017 Fastigheter , Lager , Logistik , Produktion

Wästbygg-ägda Logistic Contractor uppför just nu en tillverknings- och lagerbyggnad åt Finnfoam för att försörja den svenska och norska byggmarknaden med isoleringsmaterial. Det är den första större logistiketableringen i Kristinehamn på senare år.

Under ett par år var Kristinehamn, som satsat på en kombiterminal i hamnen, med på listan över Sveriges 25 bästa logistiklägen.  Finnfoams  satsning är den första större logistiketableringen i Kristinehamn på senare år.
Det som byggs är en tvådelad anläggning på 11 000 kvm där hälften ska användas till produktion och den andra delen som lager för företagets produkter. Dessutom inreds en kontorsdel på 450 kvm.
 – Vi har en kort byggtid i projektet. Redan i maj 2017 ska vi lämna över en färdig anläggning till kunden. Vi bygger i ett för Finnfoam strategiskt noga utvalt läge, mitt i en triangel där Stockholm, Oslo och Göteborg kan nås på några få timmar via E18/E20, säger Sandu Nylmon, kalkylchef på Logistic Contractor i ett pressmeddelande.
Den nya fabriken är Finnfoams största investering någonsin, kostar närmare 400 miljoner kronor och görs för att möta en växande efterfrågan på företagets produkter på de svenska och norska marknaderna.
Finnfoam producerar material för värmeisolering och har sedan tidigare fabriker i Finland och Litauen. Fabriken i Kristinehamn blir företagets första i Sverige och kommer att sysselsätta cirka 50 personer.
Av Gösta Hultén

Läs mer