Detaljerna klara för Axfoods Bålsta-lager

Detaljerna klara för Axfoods Bålsta-lager

Skiss över Axfoods planerade logistikanläggning i Bålsta. Bild Logicenters

I juli tecknades avtalet mellan Logicenters och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab om utvecklingen och uthyrningen av Axfoods nya, drygt 100 000 kvm stora logistikanlägning i Bålsta. Fastigheten blir miljöcertifierad, 30 meter hög och med automatisering i flera temperaturzoner.

I mars tecknades avsiktsförklaringen för projektet och nu har parterna signerat avtalet som utöver utvecklingen innebär det för Logicenters enskilt största hyreskontraktet i Sverige. Logistikanläggningen på Håbo Lundby 2:8 strax utanför Bålsta, blir med sina drygt 100 000 kvm en av Europas största och mest moderna för distribution av livsmedel till såväl butik som e-handel. Fastighetens 30 meter i takhöjd ska rymma kylt-, fryst och tempererat laget med en automationslösning från Witron, som är specialiserade på automatisering av butikslivsmedelshandel.

Logistikanläggningen beräknas vara i drift år 2023.

– Med den nya logistiklösningen kommer vi att bli både effektivare och mer flexibla i att möta utvecklingen inom dagligvaruhandeln. Genom att vi i den nya anläggningen kan lagerhålla ett ökat sortiment, leverera snabbare och mer hållbart, stärker vi vårt kunderbjudande, kommenterar Nicholas Pettersson, vd för Dagab i ett pressmeddelande.