Bridgepoint förvärvar KGHs tullverksamhet

november 14, 2013 Ekonomi , Inköp

Investmentbolaget Bridgepoint Development Capital, BDC, har idag förvärvat KGH Customs AB. “Övertagandet markerar en ny och expansiv fas i KGHs internationella tillväxt” menar KGHs vd Vidar Gundersen.

KGH, med huvudkontor i Göteborg, är den ledande oberoende specialisten av tulltjänster på en fragmenterad Europeisk tulltjänstmarknad. Under de senaste sex åren har KGH ökat sitt geografiska grepp och tillfört nya tjänster, som gör att företaget nu kan tillhandahålla strategisk kompetens, rådgivning och tull­tjänster till ett växande antal internationella kunder.

– Vi är glada att ha fått Bridgepoint som ny huvudägare i KGH. De tillför ytterligare affärskompetens, ett paneuropeiskt nätverk och finansiell styrka som gör att vi kan fortsätta vår strategiska tillväxt i och utanför Europa, och att utveckla och förstärka samarbetet med våra kunder, kommenterar Vidar Gundersen.

– Med KGH ser vi en möjlighet att skapa en ledande paneuropeisk tullspecialist som kan hjälpa importörer och exportörer i deras internationella handelsaktiviteter. Vi ser fram emot att samarbeta med en stark företagsledning, och att arbeta tillsammans med företaget för att ytterligare utveckla verksamheten, säger Johan Dahlfors, partner och ansvarig för BDCs investeringsverksamhet i Norden.

Avtalet mellan BDC och den tidigare ägaren Procuritas undertecknades den 26 september 2013 och affären slutfördes den 13 november 2013, efter god­kännande från konkurrensmyndigheterna i Norge och Österrike. Villkoren för transaktionen offentliggörs inte. KGHs ledning stannar kvar inom företaget och kommer även fortsättningsvis vara viktiga delägare i den nya ägarstrukturen.


Läs mer