Rejält lyft för Sportamore

Rejält lyft för Sportamore

Den 18 maj kommer Sportamores logistikchef Jonas Kolehmainen till Logistikläget 2018 och berättar om företagets logistiksatsningar under rubriken “Från ax till limpa.” Foto: Hilda Hultén.

E-handlaren Sportamore ökade omsättningen med 20,8 procent första kvartalet, och företagets satsningar på nytt automatiserat lager och samma dag-leveranser ser ut att nu bära frukt. 

Den 18 maj kommer Sportamores logistikchef Jonas Kolehmainen till Logistikläget 2018 och berättar om företagets logistiksatsningar under rubriken “Från ax till limpa.”

– Med 2017 års infrastruktursatsningar i ryggen börjar nu arbetet med att växla ut våra nya möjligheter på allvar. Vår nya logistikfunktion fortsätter att leverera och utvecklas som planererat till ett allt viktigare vapen i arbetet med att erbjuda marknadens bästa service till våra kunder, kommenterar företagets vd Johan Ryding kvartalsrapporten. 

Tillväxttakten ökade under förtsa kvartalet till 20,8% och omsättningen uppgår till 209,6 (173,5) miljoner SEK. 

– Ett positivt tecken på att vårt arbete bär frukt är att tillväxten i den aktiva kundstocken under första kvartalet accelererade jämfört med föregående år och bolaget nu har drygt 835 000 aktiva kunder som vi ser fram emot att ge ännu bättre service under kommande år, kommenterar Johan Ryding.

Sportamores grundare och Joakim Friedman och Johan Ryding. Foto: Sportamore.

Under perioden har Sportamore introducerat ett nytt hemleveranserbjudande på kvällstid tillgängligt för hela 70% av våra kunder. I Stockholm, Göteborg och Malmö erbjuder företaget idag kostnadsfri hemleverans som standardalternativ  – och i Stockholm kan kunderna få paketet redan samma dag.

– I kölvattnet på vår satsning att automatisera logistiken har vi också ökat effektiviteten i orderhanteringen, vilket har medfört att den genomsnittliga hanteringstiden per order minskat från 24 till 14 timmar under kvartalet. Detta är bara starten på vår offensiv för att höja ribban ytterligare för vilket utbud, service och upplevelse man som kund ska kunna förvänta sig när man köper sportartiklar på nätet, kommenterar Johan Ryding. 

Sportamore fortsätter utbyggnaden av lagerautomationen enligt plan och en av fyra faser driftsätts redan i dagarna. Företaget rustar för tillväxt och vid slutet av året kommer man att ha tredubblat förvaringskapaciteten i automationsanläggningen och ökat andelen order som produceras i anläggningen till över 90% av vår totala orderproduktion. 

Den 18 maj kommer Sportamores logistikchef Jonas Kolehmainen till Logistikläget 2018 och berättar om företagets logistiksatsningar under rubriken “Från ax till limpa.” Anmäl dig nu!


Läs mer