Rättelse: Bring har inga paketautomater i Finland

maj 17, 2016 E-handel , Logistik , Transport
Rättelse: Bring har inga paketautomater i Finland
- Det är olyckligt att det inte framgår att paketautomaterna naturligtvis är Postis, säger Johan Holgersson i en kommentar.

– Det är olyckligt att informationen fallit bort om att paketautomaterna i Finland Självklart är Postis, kommenterar Johan Holgersson. Foto Bring

I senaste numret av Intelligent Logistik står det felaktigt att Bring har 500 paketautomater i Finland. Automaterna tillhör Posti och ingen annan.

I Intelligent Logistik nummer 4 2016 finns en artikel på sid 10 med rubriken “Tror på Paketautomater”, där Johan Holgersson på Bring intervjuas om bolagets satsning på paketautomater i Stockholm och framtidens logistiklösningar. I artikeln står det bl a att Bring har 500 paketautomater i Finland:

“Sverige är sist ut när det gäller automater i Norden. Bring har idag ett 40-tal paketautomater
i Norge, omkring 350 i Danmark och 500 i Finland.”

Uppgiften om de finska paketautomaterna är dock felaktig. De 500 paketautomaterna som finns i Finland ägs istället av finska postbolaget Posti.

– Det är olyckligt att informationen fallit bort om att paketautomaterna i Finland självklart är Postis. Det jag önskade få fram är att vi genom nya samarbetet (DHL+Bring+Posti) kan erbjuda e-handlare lösningar genom dessa kombinerade nät, säger Johan Holgersson i en kommentar till rättelsen.

– Vi har närmare bestämt 488 paketautomater i Finland och samtliga är Postis, säger Jan Lillieborg, Senior Advisor på Posti Scandinavia.

Paketautomater har inte skagit i Sverige än, men om tio år spår Johan Holgersson att även Sverige kommer att ha tusentals paketautomater, minst lika många som det finns utlämningsställen idag.

Av Hilda Hultén

Läs hela artikeln om paketautomater i Intelligent Logistik nummer 4 2016 i tidningsarkivet eller ladda ned en pdf av tidningen från DIs bilagebibliotek.

 


Läs mer