Ikea stoppar nya jättebygget – satsar på logistiken

mars 9, 2018 E-handel , Logistik
Ikea stoppar planen på ett nytt varuhus i Kungens kurva och satsar i stället på logistiken, det rapporterar tidningen Market. 

Ikea planerade sedan flera år tillsammans med Huddinge kommun en stor utbyggnation i Kungens kurva. Planen var att bygga ett nytt varuhus med den klassiska runda delen intakt och integrera det med ett utbyggt shoppingcentrum. Totalt planerades en handelsyta som var större än Mall of Scandinavia men före årsskiftet stoppades planerna på ett nytt varuhus. Orsaken till att Ikea drog i bromsen var den växande e-handeln – med nya logistikbehov, det skriver tidningen Market.

– Vi tittar nu på Stockholmsmarknaden som helhet och hur vi möter kunderna bäst. Stockholm är en viktig marknad för oss och en av Europas snabbast växande städer, men som säljkanal är det e-handeln som har starkaste tillväxten totalt. Det ritar om handelskartan med nya köpmönster som vi vill möta, säger Anna Pilkrona Godden, kommunikationsansvarig för expansion och affärsutveckling hos Ikea Sverige, till Market.

– Ikea Kungens kurva är en uppskattad destination med fyra miljoner besök per år och handelsplatsen som helhet växer. Vi tror att det kommer att fortsätta i den riktningen, men väljer att satsa på befintligt varuhus och den kapacitet som finns där i stället för att bygga ett nytt.

– Samtidigt tittar vi på hur vi ska komplettera med andra lösningar för att göra Ikea mer tillgängligt och en ny plan för att kunna möta de nya köpmönstren som finns, bland annat genom att kunna erbjuda kortare och mer precisa leveranstider hem till våra kunder, säger Anna Pilkrona Godden till Market.

 


Läs mer