Bring samlas i ny terminal

december 10, 2016 E-handel , Fastigheter , Lager , Logistik
Bring samlas i ny terminal
Bring samlas i ny terminal. Foto: Bring.

Bring samlas i ny terminal. Foto: Bring.

Vid utgången av 2017 kommer en gemensam terminal för fyra av Brings logistikverksamheter stå klar i Mölnlycke i Göteborg.

Den nya terminalen kommer ha en total yta på ca 15 000 kvm varav ca 11 500 kvm kommer vara produktionsyta och 3 500 kvm kommer vara kontorsyta. Terminalen kommer innehålla produktionsområden för kyl och frys, paket- och pallhantering, hemleveranser samt ett höglager.

Catena kommer att investera ca 160 miljoner kr i fastigheten och Bring har tecknat ett 10-årigt hyresavtal, med planerad inflyttning i december 2017. Totalt kommer ca 110 medarbetare ha sin arbetsplats på terminalen. Även underleverantörer som arbetar åt Bring inom linjetrafiken och distributionsverksamheten kommer rymmas i den nya terminalen.

– Den nya terminalen är en mycket viktig del för vår fortsatta satsning i Norden och uppbyggnaden av vårt gemensamma nätverk i Bring. Terminalen uppfyller alla de krav vi ställer på hållbarhet och miljö, samtidigt som den ger oss en bättre effektivitet. Genom att samla flera av våra verksamheter i Göteborg på en och samma plats kommer vi bättre kunna använda vår samlade kompetens för att leverera ännu bättre tjänster åt våra kunder, meddelar Thomas Tscherning, divisionschef Bring Logistik Norden.

 


Läs mer