Apotea vill dubbla lagerytan i Morgongåva

Apotea vill dubbla lagerytan i Morgongåva

Apotea planerar att fördubbla sin lageryta i Morgongåva,  med ett nytt, separat lager på 38 000 kvm. Detaljplanen för den nya byggnaden är ute på samråd i kommunen till mitten av maj och beräknas vara vara klar i slutet av året.

Det är Morgongåva Företagspark, som äger Apoteas nuvarande lager, som står för ansökan.

– Därefter kommer de börja bygga så fort de kan. Deras mål är att kunna flytta in i det nya huset hösten 2021, berättar Hanna Löfstrand på planarkitekt för området på Heby kommun.

Apotea vill bygga ett 38 000 kvm stort lager till i Morgongåva, intill det gamla, som ska stå klart hösten 2021.  Karta: Heby Kommun

Apoteas nuvarande logistikcenter är också det 38 000 kvm stort och invigdes 5 mars 2018. Lagret sysselsätter normalt ca 500 personer och har bland annat en stor solcellsanläggning som täcker ca 17 000 kvm av takytan.

Pär Svärdson. Foto Apotea

Apotea har haft ett rejält uppsving i försäljningen till följd av Covid-19-utbrottet.

– Varje gång myndigheterna gick ut och sade att nu stannar ni hemma, gå inte till affären, så har vår försäljning exploderat. Vissa dagar har vi haft tre gånger mer försäljning än normalt, det är ju tufft att hantera, sa Apoteas vd Pär Svärdson vid ett Plan-webinar i slutet av april.

– Men vi har kämpat på och jobbat dygnet runt, sju dagar i veckan. I 1,5 månad har verksamheten gått i superfart hela tiden. Det har varit en tuff utmaning för personalen och alla inblandade, men vi tror ju att vi börjar få ordning på det nu.