Amazons anställda klimatstrejkar

september 10, 2019 E-handel , Miljö/CSR , Transport

Över 1000 anställda på Amazon kommer demonstrera mot klimatkrisen den 20 september. Det rapporterar bl. a.  the Guardian. 

En av organisatörerna till strejken är en av företagets anställda i Seattle: Rebecka Sheppard, senior product manager för Amazons eget flygbolag: Amazon Air. Det var 2013, som Amazons transportörer  i USA hade svårt att klara julruschen, och det var då man bestämde sig för att starta ett eget fraktflygbolag: Amazon Air: idag med 40 egna flygplan, och med planen att ha 70 stycken 2021.

– När jag började jobbade jag med optimering. Om du använder ett flygplans lastutrymme fullt ut, behöver du inte använda så många . Men till slut blev jag frustrerad, för hur effektivt du än använder flygplanet, så förblir det ändå ett flygplan. Det går ändå på fossilt bränsle, säger hon till the Guardian.

Tillsammans med många andra Amazonanställda har hon ställt krav på företaget och skrivet ett öppet brev till Jeff Bezos, där man bland annat kräver nollutsläpp av växthusgaser till 2030. De anställda vill också att företaget VD Jeff Bezos upphör att donera pengar till politiker och lobbygrupper som förnekar klimatförändringarna.