Alla Ikeas varuhus blir e-handelslager

juni 14, 2018 E-handel , Lager , Logistik

Ikeas kunder kan nu få hemleverat inom 24 timmar, men ofta sker leveransen betydligt snabbare än så, redan inom 3–6 timmar från beställning. 

– Vi vill leda detaljhandelsutvecklingen i Sverige och använder nu vår fördel med att ha hela vårt sortiment på tiotusen produkter tillgängligt via våra 20 varuhus runt om i landet. Nu kan våra kunder beställa online och få hemleverat inom 24 timmar, säger Miki Tabakovic, ställföreträdande försäljningschef, Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

Ikea-konceptet har i 75 år framgångsrikt byggt på att företaget gör en del och kunderna gör en del, det vill säga hämtar sin vara på tag själv-lagret, tar den med hem och monterar den själv. Nu ställer man om sin verksamhet med planen att det traditionella sättet att handla på Ikea ska stå stabilt medan den stora tillväxten framåt ligger i försäljning av produkt i kombination med en eller flera servicetjänster.

Tjänsten Beställ & hämta erbjuds sedan årsskiftet på alla Ikea-varuhus. Även då plockas produkterna på varuhusen av medarbetarna där och kan hämtas av kund redan efter två timmar.

– Vi vill överträffa våra kunders förväntan på tillgänglighet och enkelhet oavsett hur, var och när man handlar. Vi satsar därför på ännu bättre varuhusupplevelse, starkare servicetjänster och på riktigt bra digitala plattformar, såklart ihopkopplade med våra fantastiska kundservicemedarbetare. Alla delar spelar viktiga roller och stärker varandra i kundens upplevelse av Ikea, avslutar Miki Tabakovic.


Läs mer