Adlibris lanserar entimmesleveranser

juli 7, 2018 E-handel , Logistik , Transport

I början av juli lanserades Adlibris Go, närbutiken som kommer till dig vart du än befinner dig – hemma, på jobbet, i en park eller vid en badplats.

Sortimentet består av produkter som man kan behöva med kort varsel så som mat, presenter och hygienartiklar och leveranser sker inom 60 minuter. Tjänsten omfattar hela Stockholms innerstad.

– Sista milen är viktig för oss för att ytterligare konkurrera med fysisk handel. Leveranstider under en timme möjliggör e-handel som ett bekvämt alternativ till att ge sig ut på stan när man är ute i sista minuten, t ex för att hitta en present till barnkalaset eller för att få hem snacks till fotbollskvällen, säger Maral Shadloo, affärsområdeschef Adlibris Go, i ett pressmeddelande.

Adlibris Go har sin utgångspunkt i Adlibris butik på Regeringsgatan 55 i Stockholm där lagret finns och där all logistik utgår ifrån. Leveransområdet är Stockholms innerstad, innanför tullarna. Samarbetspartner för leveranser är Airmee och priset för en leverans inom 60 minuter är 49 kr per order.

Sortimentet består till stor del av produkter man hittar i en välsorterad närbutik med allt från mejeriprodukter, skafferivaror, hygienartiklar, godis, snacks, dryck till färdigmat från bl.a. Urban Deli. Adlibris Go har också ett sortiment med presenter såsom t ex böcker och leksaker.

– Snabba leveranser är ett fokusområde för Adlibris och sista milen är särskilt intressant eftersom vi alltid strävar efter att göra det enkelt och bekvämt för våra kunder att handla hos oss. Med Adlibris Go kommer våra kunder känna igen sig i den enkelheten och samtidigt hitta nya produktsegment som man tidigare inte förknippat med Adlibris. Adlibris Go blir en unik tjänst med sin sortimentsmix och snabbhet vilket gör det möjligt för oss att vara relevanta för våra kunder i fler sammanhang,  kommenterar Cajsa Malm, chef för Adlibris Next.


Läs mer