Logent startar bemaninngstjänst för nyanlända

september 27, 2018 Arbetsmarknad , Lager , Logistik

Logistikföretaget Logent lanserar den nya tjänsten ”Social Hållbar Bemanning”. Tjänsten syftar till att få nyanlända ut på den svenska arbetsmarknaden genom Logents Bemanningsverksamhet.

– Alla företag bär ett ansvar för att hantera situationen med tusentals välutbildade nyanlända personer i Sverige som är arbetslösa. Vi på Logent är stolta över att kunna bidra till att hantera situationen genom att få människor in på arbetsmarknaden, säger Johan Wallmander, vd för Logent Bemanning & Rekrytering, i ett pressmeddelande.

Enligt företaget har man redan fått närmare 100 personer ut i arbete, och man har bara positiva erfarenheter från projektet. E-handelsföretaget Boozt.com är ett av de företag som valt att engagera sig för ett bättre samhälle tillsammans med Logent.

– Det kändes viktigt för oss att ta vårt ansvar. Detta genom att hjälpa nyanlända att komma i arbete och har därför valt att låta nyanlända ansvara för delar av vårt logistikflöde. Vi kan idag konstatera att dessa personer visat en väldigt hög arbetsmoral och vi upplever bara positiva effekter, både på produktivitet och kvalitet, kommenterar Niels Hemmingsen, COO, Boozt.com.