Bulgarisk lastbil hade kört “cabotage” sedan i juli

oktober 5, 2016 Arbetsmarknad , Transport

En lastbil som körde olaglig cabotagetransport och hade en obesiktigad färdskrivare, stoppades i förra veckan på E18 utanför Västerås, rapporterar tidningen Proffs.

Dragbilen var från Bulgarien och det svenskregistrerade släpet ägs av danska Nordic Transport Group. Föraren var makedonsk, med makedonskt körkort, men tjeckiskt ID, där han också hade visum. Fraktsedlar saknades för det gods som fraktades.

Enligt förarens manuella loggbok har bilen konstant rullat i Sverige sedan i juli. Enligt cabotagereglerna får utländsk transportör som utfört en internationell godstransport på väg, utföra högst tre inrikestransporter i ett annat EU-land under en period av sju dagar.

Polisen på plats beslutade om klampning i väntan på förskottsbetalningen av sanktionsavgiften för olaga cabotage. Det godkändes av Transportstyrelsen medan ekipaget stod kvar.

Dagen efter hörde NTG för att betala sanktionsavgiften för olaga cabotage.

På sin hemsida kallar NTG sig “Nordens snabbast växande transportföretag. Det är en stor utmaning att beskriva de framgångar som präglar transportkoncernen.”


Läs mer