Broavgift för alla kontra pengar till triangelspår i Sundvall

maj 17, 2013 Åsikt , Infrastruktur , Produktion

Broavgift för lastbilar på nya E4-bron och triangelspår för den nya logistikparken har egentligen inget med varandra att göra. Men tidsmässigt och psykologiskt är de starkt kopplade.

Den 13 juni ska Trafikverket och Sundsvalls kommun ha kommit överens om det blir några broavgifter över Sundsvallsfjärden.

Samma dag ska Trafikverket ge besked om de vill bygga triangelspåren i Bergsåker och Maland.
Ingen av de inblandade vill kommentera de pågående förhandlingarna, skriver Sundsvalls Tidning. Men de bägge parter sitter med varsin trumf på hand.

Kommunens trumfkort: Avtalet med Trafikverket om att enbart lastbilar ska avgiftsbeläggas stör inte bara Trafikverket utan hela regeringen. Det innebär att byggkostnaden bara till en mindre del täcks av avgifter.

Trafikverkets triumfkort: Verket ska snart ge förslag på hur 522 miljarder ska fördelas i den infrastrukturplan som ska gälla fram till 2025.

För Sundsvalls del är det viktigt att snarast få pengar till de två triangelspåren. Annars skjuts logistikparken/kombiterminalen i Petersvik på framtiden.

Trafikverkets regionchef Ingemar Frej vill varken bekräfta eller dementera kopplingen mellan broavgift och 10-årsplan.

Sundsvalls kommuns förhandlare, kommundirektör Stefan Söderlund, är också fåordig kring broavgifterna.

– Jag kan i alla fall säga att vi diskuterar infrastruktursatsningar med Trafikverket just nu, men det hade vi gjort även om vi inte förhandlat om en broavgift, säger Stefan Söderlund, och fortsätter:

– Det är diskussioner som ständigt pågår, men som nu naturligtvis är intressantare eftersom Trafikverket snart ska presentera sitt förslag på en infrastrukturplan för de kommande tio åren.

Det var för knappt ett år sedan som Trafikverket meddelade Sundsvalls kommun att även personbilar måste betala broavgift över Sundsvallsfjärden.

Något som var helt i strid med de ambitioner som kommunen haft: att tunga fordon betalar men personbilar åker gratis.

I potten ligger byggkostnaden på totalt 2,4 miljarder kronor, där det redan är klart att den tunga trafiken ska betala 300 miljoner. Den störsdta delen 2,1 miljarder ska, enligt Trafikverket, betalas av personbilar där Sundsvallsbornas kostnad under 20 år beräknas bli 1,6 miljarder kronor.
 


Läs mer