Posten rekryterar i Hallsberg

Posten har börjat rekrytera till sin nya terminal i Hallsberg, som skall vara i drift i september 2013 och sysselsätta 350 personer. Terminalen ersätter de befintliga terminalerna i Karlstad och Västerås och kommer att innebära att volymer flyttas från flyg till tåg.

Postens nya postterminal i Hallsberg kommer att täcka upp 55 kommuner och behandla cirka 1,3 miljoner försändelser per dygn. Terminalområdet omfattar 82 000 kvadratmeter markyta och terminalbyggnaden blir 26 800 kvadratmeter stor. Totalt kommer runt 350 personer att arbeta på Hallsbergsterminalen.

Nu pågår rekryteringen av underhållschef och underhållstekniker till terminalen, som skall vara i drift i september nästa år. Våren 2013 startar rekryteringen av övriga terminalarbetare.

– Hallsberg är logistiknavet för Mellansverige. Det känns ganska naturligt att Posten ska etablera sig just här, säger Magnus Larsson, projektledare för den nya postterminalen i Hallsberg, till Nerikes Allehanda.

I dagsläget finns det tio postterminaler runt om i Sverige. När Hallsbergsterminalen står klar ska de nuvarande terminalerna i Karlstad och Västerås stängas och deras produktion flyttas till Hallsberg. Just nu pågår arbetet med produktionsupplägget: när på dygnet ska posten sorteras och hur ska den sedan skickas ut till alla brevbärarkontor?
– Huvuddelen av produktionen kommer att ske på eftermiddagar, kvällar och nätter, säger Magnus Larsson till tidningen.
När personalen är på plats ska dessa utbildas och kompetensutvecklas under våren och sommaren 2013. Den 29 september 2013 är planerad produktionsstart.
I dagsläget finns det tio postterminaler runt om i Sverige. När Hallsbergsterminalen står klar ska de nuvarande terminalerna i Karlstad och Västerås stängas och deras produktion flyttas till Hallsberg. Terminalen kommer att täcka upp från Sysslebäck, mot norska gränsen, till Valdemarsvik.

Enligt Magnus Larsson innebär Hallsbergs logistiska läge och järnvägsinfrastruktur att Posten kommer att kunna utnyttja järnvägsnätet mer än idag och flytta volymer från flyg till tåg.


Related articles

6 Comments

 1. Kicki Kaan februari 11, at 10:29

  Hejsan om man vill söka jobb på posten i Hallsberg var skickar man ansökan då? Mvh Kicki

  Reply
  • admin februari 11, at 18:29

   Hej Kicki, Jag föreslår att du ringer till PostNords HR-avdelning. Telefonnummer finns på http://www.postnord.com/sv/jobb De kan säkert svara på ven du ska prata med. Jag vet inte om de fortfarande rekryterar men det är mycket möjligt. Lycka till! / Hilda Hultén Intelligent Logistik

   Reply
 2. anita toren mars 13, at 13:20

  hejsan.jag kör idag tradare sen 13 år sedan.varit där på samma åkeri.jag undrar vart jag ska ringa om arbete hoss er?

  Reply
 3. Cecilia mars 25, at 17:19

  Hej. Jag antar att det kommer bli en del som flyttar med från Västerås och Karlstad. Vi bor straxt utanför Hallsberg och tänkte sälja vårt hus. Finns det någon speciell förmedlingen sida för bostäder för dessa familjer?

  Reply
 4. Barbro Kuhlin mars 27, at 13:20

  Gått in på sidan som ni rekommenderar, men där står inte någonting om tjänster som skall annonseras i Hallsberg.

  Reply
  • admin april 01, at 21:50

   Hej Barbro, Vi publicerade nyheten om Postens rekrytrering i Hallsberg för snart ett år sedan, i april 2012. Jag vet att Posten haft annonser ute på den sidan tidigare, men jag kan inte garantera att de har kvar några jobb eller annonser för jobb. Mitt förslag är att du använder kontaktuppgifterna som finns på sidan jag rekommenderat och ringer och frågar Posten hur det ser ut med möjligheterna att söka jobb. Som sagt, det kan vara för sent men det kan inte jag svara på. Lycka till! Mvh Hilda Hultén Intelligent Logistik

   Reply

Leave a Reply