Årsta kombiterminal fullt uthyrd

november 26, 2013 FASTIGHETER , LOGISTIK , MILJÖ/CSR

I april 2014 flyttar Carrier Transport AB in på Stockholm Årsta Kombiterminal i södra Stockholm där de hyr 5 540 kvm i Crossdock-fastigheten. Det innebär att anläggningen nu blir fullt uthyrd.

Carriers närmaste grannar blir Kyl och Frysexpressen, ICA och GW-bulk som sedan tidigare är klara för att etablera sig på terminalen.

På Stockholm Årsta Kombiterminal kommer alla sorters gods att kunna hanteras då det finns lokaler för både varmt och kallt behov. De nya moderna portalkranarna bidrar också till en ökad kapacitet i godshanteringen då de kan lyfta upp till 70 ton. Logent Port & Terminals är operatören som sköter driften av kranterminalen och lyfter enheter till och från de nya tågspåren.

Carrier Transport är ett flexibelt åkeriföretag med en bred fordonspark innehållande allt från budbilar, kranbilar, kylbilar, distributionsbilar etc. Styrkan i företaget är att det med korta ledtider kan bemöta kundens önskemål och skräddarsy logistik-, bud- och distributionslösningar. Även plock och pack utförs i stor skala. Företaget verkar dagligen från Skåne upp till Gävleborg med egna fordon. Dagliga linjebilar trafikerar mellan Göteborg och Stockholm. Med samarbetspartners täcks även övriga landet samt Finland och Norge.

– Vi är jätteglada att Carrier Transport AB etablerar sig hos oss på Stockholm Årsta Kombiterminal. De har tydliga ambitioner om att bidra till ett hållbart Sverige genom att verka för att mer gods ska åka på järnväg, kommenterar Micael Svensson, affärsområdeschef på Jernhusen.

Carrier Transport AB anser att lösningen för framtidens behov i Stockholmsområdet är att minska antalet transporterade godsenheter på landsvägen. Årstas strategiska läge med endast 6 km till citykärnan i direkt anslutning till järnvägen gör det möjligt att erbjuda marknaden nya effektivare och miljövänligare transportlösningar via järnvägen.

-  Vi ser i dagsläget järnvägen som enda sättet att kunna utmana cabotagetrafiken. Besparingarna blir både ekonomiska och miljömässiga vilket förhoppningsvis även kommer att leda till fler arbetstillfällen, kommenterar Hannes Gidlund , vd Carrier Transport.


Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply