Har e-handeln nått taket?

februari 27, 2019 E-HANDEL
Har e-handeln nått taket?

Postnords e-handelsexperter Carin Blom och Arne Andersson staplar paket på Postnord Retail Day – men alla håller inte om analysen att den svenska e-handeln kommer fortsätta växa. Foto: Klara Eriksson.

När E-barometern presenterades förra veckan var det med partystämning och tillväxten 2018, på 15 procent, illustrerades genom att ett gäng nya paket lades till på berget av Postnord-paket. Men e-handeln håller redan på att mattas av och slår snart i taket i Sverige, spår Colliers Internationals analysavdelning.

Av Klara Eriksson

Mellan år 2023–2025  kommer e-handeln i Europa slå i taket, det spår Colliers i rapporten “The Retail Rollercoaster” som släpptes i november 2018. Tillväxten inom e-handel sett till andel av konsumtionen håller på att mattas av och kommer att lägga sig på mellan några få procent och som toppnotering 16 procent för Storbritannien. Siffrorna är olika beroende på region i Europa.

– E-handeln växer fortfarande och tar fortfarande marknadsandelar, men den saktar ner och vi tror att den når taket i Storbritannien 2022, sa Damian Harrington, forskningschef för Colliers International, på Colliers frukostseminarium i februari.

Även för Sveriges del har e-handeln i stort sett redan nått taket, enligt Colliers EMEA-rapport: från att 2018 vara 12 procent av den totala konsumtionen, kommer e-handeln att långsiktigt landa på en nivå på drygt 13 procent, enligt rapporten.

Förvånat fastighetsfolk

– Det är vad vi tror, vad tror ni, håller ni med mig? frågade Damian Harrington skaran fastighetsfolk på Colliers frukostseminarium, men fick bara mummel som svar.

Troligtvis berodde responsen på förvåning– ofta förutspås en tillväxt av e-handeln åtminstone till samma nivå som den ligger på i Storbritannien – där e-handelns andel av detaljhandeln är 27 procent och andelen av konsumtionen drygt 16 procent (mat och vissa andra varor inte inräknat).

Och Postnords e-handelsexpert Arne Andersson, slår nästan i taket när han hör talas om Colliers Internationals prognos:

– Att taket närmar sig i UK, det kan jag köpa, men i Sverige, nej, nej, säger Arne Andersson, som tycker utgångspunkten att Sveriges e-handel skulle lägga sig på en nivå under den i Storbritannien, är konstig.

– Jag kan inte alls se de tecknen, och dagligvaruhandeln, som gör enorma analyser, satsar ju på ett helt nytt sätt nu, de tror på en starkt ökande e-handel av mat, genom olika lösningar som “pick up in store”, “drive thru” och “curbside” – att hämta på trottoaren.

– Vi tror på den långsiktiga prognosen som Svensk handel gjort, som säger att e-handeln tredubblas till 2025, och det är vad det lutar åt, säger Arne Andersson.

Om inget rejält hack i kurvan dyker upp, då kommer e-handeln stå för ungefär 22 procent av total retail 2025, menar han.

– Och då är det bara inhemsk e-handel, som idag står för 77 miljarder SEK. Om du tittar på utländsk e-handel  kan du lägga till 13 miljarder.

Kulturella skillnader

Men det tror alltså inte Colliers International.

– Hur mycket e-handelns andel blir i olika länder beror mycket på kultur, på hur man handlar och hur man betalar. I vissa länder, som Polen, är det bara kontant betalning som gäller och det påverkar såklart e-handelns möjligt att växa, säger Damian Harrington.

Den dåliga lönsamheten inom e-handeln är ett skäl att e-handeln mattas av och kommer stabiliseras, enligt Damian Harrington. I Storbritannien rör sig  e-handeln tillbaka mot fysiska ytor, “showrooming” och “click and collect” – eftersom det innebär än bättre lönsamhet.

– Folk köper online, men hämtar i butik. Inte så mycket levereras. Handlarna förstår att det driver kunderna tillbaka till butikerna. Det ökar möjligheten att de köper ytterligare varor, man slipper många av returerna – som verkligen dödar onlinehandeln. Showrooming växer mycket i UK, säger Damian Harrington

Enligt Colliers Internationals  prognos kommer 67 procent av e-handeln av kläder ske genom click and collect 2022.

Damian Harrington, Rebecka Norberg och Anders Johansson presenterade Colliers senaste marknadsrapport “Logistics is the New Black”. Foto: Klara Eriksson.

Amazon satsar på fysiska ytor

I rapporten ges Amazon som exempel på vart e-handeln är på väg – mot omnikanal-lösningar. Amazons erbjudande i Storbritannien skiftar just nu över från ren e-handel till att vara en tredjepartsaktör inom teknologi, fulfilment och genom att tillhandahålla fysiska butiker där de visar upp sina starkaste varumärken. Enligt rapporten kommer Amazon att “återuppfinna” butikskonceptet och bli en av de aktörer med mest butiksyta under 2000-talet.

– Amazon har en modebutik i Storbritannien nu, med massor med provrum och den här utvecklingen sker på grund av lönsamheten. Lönsamheten är mycket bättre om du satsar på flera kanaler till kunderna.

Om Damian Harrington ser mörkt på e-handelns möjlighet att växa, ser han ännu mörkare på mat-e-handelns möjlighet att växa. Mat-e-handeln ligger på sex procent i UK, och där tror han det kommer stanna.

– Ocado, t ex, har lyckats ta en marknadsandel på en procent på 15 år, och har nu övergått till att sälja sin teknik till andra stora matbutikskedjor – vilket hjälper dem att bli en omnikanal-aktör.

På Colliers frukostseminarium talade även Rebecka Norberg, kapitalmarknadschef och Anders Johansson på uthyrningsteamet för industri och logistik från Colliers i Sverige, och de gav en helt annan bild av e-handelns tillväxt än Damian Harrington. Anders Johansson förutspådde en tillväxt på 22–33 procent för olika e-handelssegment till och med år 2025.


Related articles

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply